Zomer 2016

Hoi, altijd leuk als je even bij me komt kijken....

Tja, ik heb het 'kopje' van dit bericht zomer genoemd maar eh....echt heel erg zomers is het nog niet. Ik zeg 'nog' niet maar ik geloof dat aankomende week eindelijk zomerse dagen in aankomst zijn, laten we het hopen.

Ik wilde je een kijkje in mijn tuin geven om toch een beetje een zomers gevoel te krijgen....hoop ik ;-)

Vanmorgen een ochtend flink samen in de tuin gewerkt en het resultaat mag er zijn. Doordat het in het voorjaar en ook de tijd erna niet echt lekker weer was om in de tuin aan de slag te gaan hebben we vandaag een flinke inhaalslag gemaakt. Kijk mee....

Deze Poligonum stond zo mooi in het voorjaar en inmiddels is er belangstelling voor wat stekjes hiervan dus.....
 
De plant uitgestoken (want hij werd echt te groot) en in stukken verdeeld, afgeknipt en in kleinere potjes gedaan. Klaar om weg te geven.
 
Tja, en nu heb ik een 'gat' in de beplanting :-(
 
Maar .... geen paniek, ziehier een nieuwe aankoop van drie prachtige Salvia's, één van mijn meest favoriete planten. Ze stonden er zo mooi bij in het tuincentrum dat ik ze niet kon laten staan! Deze vullen straks het gat mooi op.
 
Ja, ja, je ziet het goed.....onze pruimenboom geeft pruimen! Joepie en de eerste twee (!) zijn al geoogst en al opgegeten....lekkerrrr! Inmiddels heeft de merel ze ook al gevonden en struint stiekem tussen de takken naar een rijpe pruim, kssst wegwezen jij!
 
 
 
Een kleine impressie van de bloemen in mijn tuin. Favoriet zijn de Hortensia's, sieruien (die kleine ronde roze bolletjes) en in aantocht zijn......
Anemonen! De roze bloeit straks als eerste en over een paar weken komen de mooie witte tevoorschijn en deze bloeien tot aan het najaar. Echt iets om naar uit te kijken.
Ook mijn Zonnehoedje staat op het punt van bloeien. Als deze gaat bloeien dan is het voor mij pas echt zomer....dus kom maar op met de zon aankomende week!
 
Denk maar niet dat ik geen tijd had voor een haakwerkje.....hier het begin van een nieuw omhaakproject. Jawel krukje nummer 4 is in de maak! Ik maak deze in opdracht van mijn hobbyvriendin en is bestemd voor in het nieuwe huis van haar dochter. Als ie af is zal ik 'm hier nog showen!
 
Ik wens je nog een fijn weekend en een zonnige aankomende week, geniet ervan want dit jaar weet je nooit hoe lang het gaat duren!
 
Tot een volgende keer,
groetjes,
Sylvia