Windlicht omhaken

Een hele goede dag, leuk dat je nog een keertje komt kijken!
Het is al veeeel te lang geleden dat ik wat gepost heb maar.....het kwam er gewoon niet van.

Wat wel heel leuk is om te vermelden dat ik (bloos) gevraagd ben om voor drie personen een workshop te geven. Het verzoek kwam om een workshop te organiseren waarbij je een windlicht omhaakt met tricot, zeg maar spaghetti haken. Ik zag het wel zitten onder de voorwaarde dat ik eerst zelf een proto type zou maken en dan laten beoordelen of het is wat zij zocht in de workshop.

Zo gezegd zo gedaan en inderdaad dat was het ook. Via internet gezocht op patroontjes maar zoiets bestond nog niet. Ik heb dus patroontjes gevonden en een beetje naar eigen inzicht aangepast en toen kreeg ik uiteindelijk dit als resultaat:

 
 
 
 
Door met haaknaald 10 te werken krijg je een grove structuur en dat was precies wat er bedoeld werd. Ik heb de opdracht dus gekregen en nu komen de dames aanstaande woensdag bij mij langs. De workshop is bedoeld als een verjaardagscadeau van één van de dames en ik vind het dan toch wel bijzonder dat ik dat cadeau mocht bedenken!!
Ik had het toeval dat in januari er grote uitverkoop was bij diverse winkelcentra en bij de Hema vond ik deze grote vazen. Drie houten haaknaalden, Ribbon XL garen, kaarsen en wat label versiersels ingekocht en dit wordt het uiteindelijk:
 
 
 
 
 

 
 
Voor de dames natuurlijk nog een klein presentje gehaakt! Een soort van visitekaartje moet je natuurlijk wel achterlaten. Ik vond een heel leuk makkelijk patroontje van een veer van een pauw (haakinformatie.nl) en ik heb daar een ringetje aan gemaakt zodat ze dit als (sleutel)hanger ergens aan kunnen bevestigen. En omdat het bijna Pasen is een klein doosje met chocolade-eitjes om lekker van te snoepen mag eigenlijk ook niet ontbreken toch!
 
 
En ik had even lekker de slag te pakken, meteen nog een leuk haakseltje gemaakt. De uilen-periode is wel voorbij maar ik was meteen verkocht toen ik deze op internet tegenkwam, gelijk maar gemaakt, zo klaar én leuk!
 

 
Er zit een voorkant en achterkant aan en is ook een beetje opgevuld, ik vond 'm leuk! Zeker als je wat restjes wol op wilt maken. Het patroontje komt van Yarn Artistis.
 
En nu is het aftellen naar woensdag, ik hoop op een geslaagde avond.
 
Ik wens jullie nog een mooie zonnige zondag en een fijne week toe,
tot de volgende keer,
creatieve haakgroetjes,
Sylvia