Een gehaakte kerst!

Hallo, hier nog een laatste blogpost van mij.

Zoals ik al aangaf de vorige keer heb ik nog het één en ander gehaakt voor Kerst. In de zomer heb ik het boekje van Christel Krukkert eens doorgenomen met daarin patronen om kerststalfiguurtjes te haken. Eigenlijk had ik er wel zin in om Jozef en Maria met het kindje te gaan haken. Het was hartje zomer maar ach....haken is haken en altijd rustgevend en dan maakt het niet uit of het voor kerst is of niet, haha....zo begon ik ......

 
 
 
 
Hier is Maria al in de maak, zonder armen weliswaar maar ze krijgt al vorm.
 
 

 
Ook Jozef was zo gehaakt, wat een gemakkelijk patroon zeg! Het gaat voorspoedig. Ik haakte in de kleuren zoals ik ze zelf leuk vond.
 
 
 
Kijk, ook het 'kribje' van het kindje wordt niet vergeten. Een wikkel om het kindje warm te houden.

                           



Ik heb het patroontje ietsje aangepast, de oogjes heb ik anders gemaakt dan in het patroon stond, de oogjes 'toe' vond ik vrediger staan. Echt een lief gezinnetje geworden hè!

Ze verdiende ook wel een soort van onderdak, en zo heb ik mijn lieve vriend aan het werk gezet en kijk....een mooi stalletje!

 
 
 

Zo ontzettend leuk om ze alle drie te haken en ik zal ook zeker zorgen voor uitbreiding van de kerstfiguurtjes in en rondom de stal, dit is een mooi projectje om in de zomer van volgend jaar mee te starten. Alhoewel....ik heb nog een paar dagen vrij en het kerstgevoel is er nu toch ook wel....hmm...wie weet!

Niet alleen ben ik met de 'kerststal' bezig geweest maar ik heb voor mijn lieve zus en vriendin nog een leuk kanten kerstkleedje gehaakt (rondom een houten ring) met daarin een waxinelichtje....



En ook nog leuke kersthangers van de houten ringen gemaakt.....


 
 
 
Leuke kerstcadeautjes om weg te geven (ik hoop dat het ook leuk is om te ontvangen)
 
De kerst komt er nu echt aan.....en het huis is mooi versierd, ik heb deze engel op de Christmasfair bij kasteel Haar Zuilens gekocht en ze staat er mooi bij onder haar stolp.
 

 
 
 


 
 
Wij wensen jullie allemaal hele fijne, gezellige kerstdagen, hoe je het ook viert we hopen dat de dagen de warmte brengen welke bij Kerstmis hoort (aan de temperatuur buiten zal het niet liggen...helaas).
Voor 2016 wensen we jullie alle goeds en een gezond nieuwjaar. Dat we weer mooie creaties op hobbygebied mogen maken.
 
Warme Kerstgroeten,
Mirjam en Sylvia
 

 




Kerstworkshop

Hallo, leuk dat je nog even komt kijken.

Ja, ik weet het ..... het is wel heel stil geweest op ons blog. Dat klopt, ik was bezig met wat haakprojectjes, druktes, feestjes en toen was het ineens al december.

Zoals je weet organiseren we jaarlijks een feestelijke kerst-middag-workshop waarbij we alle drie één of meer kerstkaarten voorbereiden en deze met elkaar gaan maken.
Afgelopen vrijdagmiddag hebben we een super leuke middag gehad al helemaal in kerstsfeer en ook veel kaarten gemaakt. Hier komen ze.....

 
Deze sprankelende kaart met daarop de Kerstman welke onderweg is met zijn slee om de cadeaus te bezorgen ; )
 
 
Ook aan de binnenkant is aandacht besteed. Mooi als een drie-d gevouwen!
 
 
Meestal stempelen we alleen maar voor deze plaatjes moesten we de potloden en de kwast weer gebruiken.....was weer even wennen hoor.
 
 
Laten we hopen dat het met kerst ietsje kouder wordt buiten maar de kans dat we sneeuwpoppen kunnen maken zal erg klein zijn dit jaar.....helaas. Dit groepje staat er in ieder geval gezellig en warmpjes bij!
 
 
Erg mooi is deze kleurcombinatie, simpel van snit maar o zo mooi in zijn geheel!
 
 
Deze kaart was ook heel gemakkelijk te maken. Stempel een groepje kerstbomen en kleur met je witte gelpen de takjes een beetje en het lijkt net echte sneeuw. Nog even en 'Stille Nacht' zal weer klinken.
 
 
Erg grappig deze kaart. De clip is de vorm van de kop van een rendier, hoe leuk om dit op de kaart te verwerken met een rode brad, een echte Rudolf!
 
 
Ook op deze kaart staat de het rendier weer centraal. Ook de clip is weer gebruikt en ook simpel maar mooi in zijn eenvoud.
 
                 
Hmmmm, wat een verwennerij! Mirjam heeft voor ons een Red Velvet taartje gebakken!! Wat een heerlijke taart! Smaakte verrukkelijk! Bedankt!
  
Zo hebben we dus ons hobby-jaar afgesloten, helemaal in stijl en klaar voor de komende kerst. We hebben onderling weer genoeg inspiratie opgedaan om nog wat mooie kaarten te maken en rond te sturen. Bedankt meiden voor de onderlinge cadeautjes en de gezelligheid. Volgend jaar weer hoor!
 
Nog een ruime week voor kerst dus ik wens jullie een gezellige voorbereiding op alles wat er nog te doen valt en ik laat voor kerst nog wel even een leuk haakprojectje zien hoor.
 
 
Decembergroetjes,
Sylvia