Workshop Pompoen haken

Hoi, leuk dat je even komt kijken op ons blog.

In de zomer had ik een leuk idee om voor een groepje dames een haakworkshop te organiseren met Herfst als thema. Ik kwam al snel op het haken van pompoenen uit omdat ik ze zelf vorig jaar al maakte en ze mogelijk op één avond wel te maken zou zijn.

Ik ging aan de slag met het idee en al snel had ik via een nichtje een groepje van vier en nog een groepje van drie vriendinnen. Gauw een paar voorbeelden gemaakt en het patroon goed uitgewerkt. De voorbereidingen waren leuk om te doen en uit te werken.

De beide groepen zijn inmiddels geweest en ik wil je graag het resultaat laten zien.

Zo zag mijn workshoptafel eruit. Ik had mij eigen haaksels ook uitgestald en daar mocht rendier Ralf niet ontbreken!



Mijn eigen voorbeelden....






Dit waren de resultaten van een aantal deelnemers....

 
Deze is van Edith
 


Ik haakte er ook nog eentje...


Deze is van Karin.

 
Deze is van Kimberley
 
 
Voor het deelnemen aan de workshop is het altijd leuk om je gasten nog een extraatje te geven. Ik haakte voor ieder een eikeltje, stempelde een houten label met tekst en daarbij een lekker herfst chocolaatje. Niet iedereen kreeg het pompoentje af maar met een duidelijke instructie kon het niet mis gaan. Tevreden maar ook moe gingen de dames naar huis. Toch wel intensief een avondje haken, zeker als het allemaal nieuw voor je is.
 
 
 
 
 
Ik kijk terug op twee gezellige avonden, erg leuk om iedereen aan het werk te zien en het enthousiasme toch wel toenam en nieuwsgierig naar het resultaat. Uiteindelijk was het toch meer werk dan ik had bedacht maar toch kreeg ik positieve reacties. Ik heb er van geleerd en een volgende keer hou ik meer rekening met de grote van het project.
 
 
Inmiddels hebben we bij Mirjam een hele leuke Halloween workshop gehad waar we leuke kaarten voor Halloween hebben gemaakt én de eerste kerstkaart. Een volgende keer zal ik ze aan je laten zien.
 
Voor nu een fijne zondagavond en maak er een mooie week van,
groetjes,
Sylvia
 



Herfst 2015

Hoi, leuk dat je nog even bij me komt kijken.....

Wát een geweldig mooie week was het afgelopen week en als je dan net als ik nog vrij was dan mag je zeker van geluk spreken! Mooier kon het niet!

In de afgelopen maanden heb ik nog wel haakwerkjes opgepakt en eerder had ik al eens wat wol laten zien waar ik nog 'iets' mee wilde maken.

Met dit mooie wol had ik al meteen een idee voor een omslagdoek voor de herfst. De kleuren passen zo mooi bij het verkleuren van de zomer naar de herfst. Zodra ik was begonnen kon ik al bijna niet meer stoppen.....





Doordat de draad vanzelf van kleur veranderd lijkt het alsof je zelf met diverse bolletjes in de weer bent maar nee..... dit is zo leuk om het onder je handen door te zien verlopen dat je niet kan wachten tot de volgende kleur op de draad zich weer aandient.

De rand heb ik naar eigen inzicht aangepast en afgeweken van het patroon. Als ik het patroon (een grote kanten rand) had aangehouden dan werd de omslagdoek te groot voor mij.


Een mooie houten speld mag niet ontbreken en werkt zo mooi af. Ik ben erg tevreden over het resultaat.



Hier zie je de achterkant, de keuren passen zo mooi bij mijn bruine jas. Perfect voor de komende wat koudere dagen. Want de zon zal ons eerdaags toch echt niet meer zo verwarmen als de afgelopen week, denk ik.


Ik hoop dat jullie inspiratie krijgen om ook aan de haak te gaan want het is toch zooooo leuk om te doen!!

Eerdaags geef ik een workshop pompoenen haken bij mij thuis en ik vind het zo leuk dat er zich twee groepen hebben opgegeven. Ik ben alles aan het voorbereiden om er twee gezellige avonden van te maken, hier alvast nog de voorbeelden welke ik vorig jaar gemaakt had.


Ik laat gauw het resultaat van de workshop zien, dus graag tot een volgende keer.

Nog een mooie zonnige zondag gewenst en een fijne week,
groetjes,
Sylvia