Rendier Ralph!

Hoi, hoi, gezellig dat je komt kijken.......

Via diverse haakblogs doe je heel veel leuke ideeën op om (ooit) eens te haken en er zijn een paar favoriete blogs die ik wekelijks (soms dagelijks) bekijk, omdat daar zulke beauty's van haakwerkjes opstaan. Die van http://stipenhaak.blogspot.nl/ wil ik graag even noemen want......ik zag daar zulke mooie creaties van dieren voorbij komen en ik geloofde nooit dat ik dat ooit zou kunnen maken maar......het tegendeel is waar! Ik had het basisprincipe van het Amigurumi haken wel geleerd dus het moest kunnen. Mijn lieve nichtje had Rendier Ralph ontdekt op Internet en ik moest wel lachen want Ralph had ik al in gedachten en toen zij mij tipte en liet doorschemeren dat zij 'hem' wel heeeel leuk vond kon ik niet achterblijven. Stoer bestelde ik het patroon bij
 http://stipenhaak.blogspot.nl/  en samen hebben we de wol uitgezocht en zo begon het project Ralph! Ik kon 'm alleen niet af krijgen vòòr Kerst maar dat was niet erg.......

Graag wil ik jullie laten zien hoe Ralph ontstond.......

 
 Amigurumi haak je dus in rondjes achter elkaar door, wel even markeren waar je begint, zo kun je de toeren tellen.

                                                                      Dit is zijn lijf

                                         Dit is zijn neus en daar komt zijn kopje aan vast.

                                                           Zo dus!

 De pootjes wilde mijn nichtje graag in kleurtjes dus ik maakte er een mooi streepjes patroon van.....

                                         Het is wel dringen zo in dit kleine gaatje!!!!!

 Maar het lukte en nu de achterpootjes, ook weer met diverse kleurtjes.......uitdaging hoor!

 Kijk .... alles via het patroon gehaakt en dit is het resultaat, alle onderdelen liggen klaar om in elkaar gezet te worden......de streepjes in kleur haken was een uitdaging maar nu zag ik er toch wel een beetje tegenop om alles netjes te krijgen, .... ik ben niet zo goed met naald en draad.........

 Pfffff, met wat hulp van manlief kon ik de kop er na enkele pogingen gelukkig goed op krijgen.....

 Ja....nu gaat het goed! Ik naaide er nog een knoop met 'handmade' op en nu is Ralph af!!


                                                       Is hij niet mooi geworden??!


                                           Sjaaltje erbij voor de koude winterdagen.

           O, kijk nu....krijgt nog sterallures ook! Wil even niet poseren hihi.....

Trost ben ik op het resultaat en mijn nichtje was ook zo blij met Ralph, ik hoop dat ze er heel veel plezier van heeft.

Nu ik klaar ben denk ik alweer aan een volgend project....maar weet nog even niet wat......haken is wel verslavend maar een onschuldige verslaving en dat geeft niet, ik heb er heel veel plezier in, leuk zo'n nieuwe hobby erbij!

Als je nieuwsgierig bent naar het patroon verwijs ik je naar bovengenoemde blogspot, bij Herriët kun je het patroon bestellen maar neem zeker eens een kijkje op haar site en scrol bij oudere berichten naar alle mooie, grappige en leuke creaties. Bedankt Herriët voor de hulp bij het maken van Ralph.

Nog een goede week, het weer is vandaag wel heel slecht maar maak er het beste van!
Tot de volgende keer,
haakgroeten,
Sylvia


Het nieuwe jaar is gestart.....

Hoi, fijn dat je weer komt kijken.

De eerste werkweek van het nieuwe jaar zit er al weer op. En het is pas een week geleden dat we nog vrij waren maar het lijkt al zo gauw zoveel langer geleden, hebben jullie dat ook? Er is deze week meteen veel gebeurt in de wereld en dan met name in Parijs, erg triest, het stemt je bedrukt.

Toch wist ik ergens de zin vandaan te halen om wat kaartjes te maken, misschien was het afleiding zoeken van het slechte nieuws op tv......

De komende weken volgen de verjaardagen zich weer in hoog tempo op en ook een feestje en een opening staan alweer genoteerd in de agenda...(zucht)....dan laat ik je nu meteen ook weten dat je 24 januari welkom bent op de crea-hobbybeurs in het winkelcentrum van Emerald in Delfgauw. Daar staat Mirjam met een leuke demo van de Stampin'Up!

Maar nu dan de beloofde kaartjes.......

Deze combi van kleuren vind ik altijd zo mooi, Wisteria Wonder en Pear Pizzazz, de bloemenpons met stempel heet Beautiful Bunch. Ik heb ook gebruik gemaakt van een embossingfolder om reliëf op de achterliggende kaart aan te brengen.




Deze drieluik doet het ook heel mooi met design papier gecombineerd met de Petit Petal stempel en pons. Doordat de inkten matchen met het papier krijg je altijd één mooi geheel. De kaartjes zijn zo leuk te maken met deze frisse kleuren. 

Wil je meer weten over de producten waar ik mee werk, kijk dan op het blog van Mirjam http://madebymirjam.blogspot.nl/

Natuurlijk zou het leuk zijn als je een kijkje bij haar komt nemen op zaterdag 24 januari a.s. in het winkelcentrum van Emerald in Delfgauw en wie weet heb je zin in één van haar workshops.

Een goede nieuwe week toegewenst en tot een volgende keer,
crea-groetjes,
Sylvia