31 oktober HALLOWEEN

Hallo bezoeker,

Voor de laatste keer het thema Halloween......de kaartjes heb ik gemaakt voor Mirjam.....



en Ank.......



 
Inmiddels heb ik al zulke mooie kerstkaart-ideeën op Internet gezien dus zullen de volgende berichtjes vast wel in kerstsfeer zijn.....je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen toch??!!
 
Tot een volgend bezoekje,
creagroetjes,
Sylvia

Halloween .....

Hallo allemaal,

Nog maar 3 dagen tot Halloween.......natuurlijk nog een kaartje afgemaakt....

 
 ...en een paar op een rijtje.....
 

groetjes,
Sylvia

Halloween

Hallo lieve volgers,

31 Oktober wordt er in Amerika/Ierland/Canada en Engeland Halloween gevierd. Hier in Nederland 'leeft' het feest niet echt maar.......ikzelf vind de oranje en zware kleurtjes met Halloween overeen komen met de herfst en de uiteindelijke overgang naar Kerstmis. Het sfeertje kan ik dus wel waarderen. Op Internet vindt je leuke dingetjes om een 'spooky' kaart voor Halloween te maken. Mirjam weet dat ik Halloween wel iets grappigs vind hebben met spinnetjes en heksjes dus viel er deze week al een leuke kaart van haar in de brievenbus en die wil ik graag op ons blog met jullie delen............



De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar.
Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

Happy Halloween.....
 

Clean and Simple Workshop

Hallo bezoeker van ons blog,

Zoals ik vorige week al aangaf hebben we met ons drieën weer een gezellige workshopavond achter de rug en de resultaten ervan willen we natuurlijk graag met jullie delen.
De opdracht die we elkaar gegeven hadden was dat het kaartje Clean and Simple moest zijn. Het woord zegt het eigenlijk al, een simpel kaartje zonder al te veel opsmuk zoals bloemetjes of losse elementen op de kaart. Het zijn bijzondere kaartjes geworden......

Dit was de kaart van Mirjam:

 lief met die herfstblaadjes die dwarrelen in de lucht......
..en een verrassende binnenkant van de kaart.

Ank had voor de workshop een (voor ons eerste) kerstkaart gemaakt en is hij niet geweldig leuk.....??


Op de kaart sneeuwt het al....nu maar hopen op een witte kerst....

Ank had voor ons nóg een kaartje om te maken.... in zijn eenvoud zo mooi!


Mijn bijdrage waren meerdere kaartjes die zo simpel waren om te maken dat we er tijd genoeg voor hadden. Ik ben in de herfstsfeer gebleven.....



twee herfstlabels en twee hele gewone kaartjes met een afdruk van een blaadje..
                            ...als laatste nog een herfstimpressie.......

We hadden weer een gezellige productieve workshopavond waarbij we weer met een gevulde tas huiswaarts gingen....

Fijn dat je even kwam kijken wat we allemaal gemaakt hadden,...tot de volgende keer maar weer,
liefs,
Sylvia


Vintage tasje

Hallo blogvolgers,

Hier een lief vintage tasje. Het tasje is aan de voor en achterzijde beplakt met een lief plaatje én bewerkt met frantáge. De zelfgemaakte zijde bloem mag niet ontbreken. Weten hoe je 'm maakt? Scrol even naar beneden op deze pagina en je vindt er de uitleg.
Dit tasje heb ik gevuld met heerlijke herfstbonbonnetjes en (helaas) al weer weggegeven........



even van dichtbij genomen. Altijd lief een klein vogelkooitje erop....

Volgende week hebben we weer een onderlinge workshop dus kom weer even langs op ons blog om onze projectjes/kaarten te bewonderen.
Tot een volgende keer,
creatieve groetjes,
Sylvia